Weer meer naar binnen gaan

Weer meer naar binnen gaan

Het is alweer oktober. En er is een hoop gebeurd de afgelopen maanden.

Lorelei ging door. Dit jaar voor het eerst in 15 jaar waren er ook dames welkom voor een dagje. Dat maakte dat er dames kwamen voor de sfeer, voor workshops en zeker ook om te shoppen.
Ik was er met de bekrachigende edelstenen en heb genoten.

De energie van een gesloten gathering -die ik fijn vind- was er niet echt, maar het gaf meer dames de kans ook eens kennis te maken met dit heerlijke vrouwenfestival.

Waar van mij wel minder van mag zijn, zijn de therapie achtige workshops, waar ik steeds meer het gevoel bij krijg, dat dames niet bekrachtigd worden, maar waar trauma alleen maar verdiept wordt.
We hebben de afgelopen maanden goed kunnen zien, wat het betekent om mensen niet in hun eigen kracht te laten gaan staan. Je immuunsysteem is volgens politiek en door hen aangewezen experts, niet meer om je door een virus heen te helpen. Nepnieuws wordt als propaganda op radio en tel-a-vision gebracht. Mensen worden tegen elkaar opgezet.
Niet mijn wereld zo.
Dus blijf ik tijd maken voor het bouwen van mijn tiny huisje om straks een fijne samenkom plek te hebben en is het fijn afspreken met clienten, klanten en vrienden.
De coaching gaat gewoon door. Net als de edelsteen consulten en verkoop.

Zo ook op Persephone Gathering. Een Vrouwenfestival voor meiden van alle leeftijden. We waren met een mooie groep kampeersters van 4 tm 66 jaar.
Mijn workshop op zaterdag ochtend zat vol. Na een reis door het lijf, ontving een ieder een kleur om mee te werken. Waar echt prachtige krachtstokken ontstonden.
En ook mijn eigen tent is het hele weekend vol geweest. Meiden op zoek naar edelstenen, kettingen en de ouderen ook de yoni eieren. Het ging prima samen met iedereen die tussendoor nog een dromenvanger kwam maken.

Waar ik op persoonlijk vlak al steeds vaker met vrouwen bekrachtiging bezig was, was het Vrouwelijk Gidsschap -wat een thema was voor de medewerksters van Persephone- helemaal ik.
Het bijdragen aan de ceremonie, het dragen van de energie van het veld, aanwezig zijn voor meiden waarvan de moeders even iets anders wilde gaan doen.
De stenen helpen mij daarbij. Bij vrouwen al met de yoni eieren. Maar er is ook een hoop over te dragen aan nieuwe generaties. Zowel jongens als meiden.
Leren over Moeder Aarde. Elkaar versterken ipv naar beneden halen. Eigen keuzes laten maken, maar grenzen aangeven. Eigen wijsheid van binnenuit laten komen met ieder een eigen ‘ja’ of ‘nee’ gevoel. Die ook in te zetten is -en te gebruiken als kompas- als het gaat over wat waarheid is of niet.

Als het gaat om vrouwen wijsheid, gaat dat vooral over sensualiteit, sexualiteit, cyclus en lijf. Mijn eigen wijsheid daarover ga ik steeds meer herinneren en ga ik inzetten om ook andere meiden en dames te helpen.
Edelstenen kunnen ingezet worden bij allerlei lichamelijk energie werk.
Yoni eieren zijn voor dames die een stevigere bekkenbodem willen, last hebben van droogheid of andere ongemakken of alleen maar intens gebruik willen maken van de energie van een bepaalde edelsteen.
Ik heb Small, Medium en Large in de webshop in Jade, Bergkristal, Amethist, Rozenkwarts, Groene Aventurijn, Rode Jaspis en Zwarte Obsidiaan. Met alle vragen daarover kan je mailen of appen.
Daarnaast ga ik mij meer richten op lijf en cycles. Edelstenen kunnen helpen om je lijf te versterken op allerlei vlakken.
Maar voor veel meiden en vrouwen is de cyclus ook een belangrijk aspect van het leven. Vaak gezien als vies en lastig. Maar als je weet dat je lijf aangeeft dat het het doet, is dat eigenlijk iets moois.
Om te beginnen met het als mooi te zien, zou je de eerste menstruatie van een meisje kunnen vieren. Daar ga ik in de toekomst wel iets mee doen.
Daarna is het begrijpen. Wanneer welke hormonen opspelen, wanneer bloeden, wanneer eisprong.
Om daar inzicht in te krijgen, heb ik een Cyclus Tracker gemaakt van edelstenen en een zilveren godinnen bedel. Elke kraal staat voor een dag in de cyclus. Gemiddeld 28 dagen. 28 kralen met een eigen plek in de cyclus en een eigen werking. Meer informatie hierover zit bijgevoegd bij de ‘tracker’.
Ze zullen mee gaan naar de braderie op de Waldorfschool in November en naar de Yoga Retreat in Januari. En wie weet, komen ze ook wel in de webshop.

De komende maanden zijn om meer naar binnen te gaan. Zowel meer binnen in huis, maar ook meer binnen in ons zelf. Kijken naar wat er mag blijven. Het leven weer op een wat langzamer tempo. Invoelen op wat er mag gaan ontstaan als de lente komt.

Geniet van de herfst.