Hip met kettingen voor kinderen

Hip met kettingen voor kinderen

For English, click here.

Er moet mij iets van het hart; ik schrik de laatste tijd een beetje van het aantal verkopers die edelstenen aanbieden en die geen idee hebben wat ze verkopen.
Misschien nog wel lastiger; aan wie.

Er is een flinke toename in amber kettingen voor baby’s en kinderen. Helemaal super tof, want de kleintjes hebben er baat bij;
In Oost Europa is het dragen van een barnsteenketting bij baby’s en kinderen de gewoonste zaak van de wereld.  Barnsteenkettinkjes zijn er in de apotheek te koop en worden door verloskundigen aanbevolen; ze hebben namelijk een pijnverzachtende werking bij het wisselen van tandjes. De warmte van de huid geeft het actieve ingrediënt “barnsteen zuur” in het Baltische amber vrij. Het bevordert het verminderen van kwijlen en onderdrukt ontstekingen.

En dan verschijnen er ineens kinderkettingen met allerlei andere edelstenen.

Heel veel kindjes die nu en de laatste jaren geboren worden zijn sensitief, misschien wel hoogsensitief. Zij voelen alles wat maar met energie te maken heeft. Mensen, dieren, edelstenen.

De meeste edelstenen zijn sowieso niet geschikt voor kinderen, omdat deze stenen ingezet worden bij volwassen ‘kwalen’. Edelstenen die wel prima zijn voor kinderen zijn;
(en nu ga ik een deel van mijn ‘wijsheid’ weg geven)
Amber, Bergkristal, Amethist, Rozenkwarts, Carneool, Groene Aventurijn, Tijgeroog, Aquamarijn, Calciet en Blauwe Chalcedoon.
Dit zijn liefdevolle zachte stenen met allen hun eigen kracht.

Daarnaast zijn er wat kindjes met een hogere trilling die gaan voor; Labradoriet, Fluoriet en nog onbekende stenen met hogere trilling als; Lilaczaniet, Tanzaniet en Kyaniet.

Wat mij het meeste zorgen baart, zijn de giftige stenen en volwassenen stenen die soms in kinderkettingen en -armbanden zitten zoals bijv. Malachiet en Lapis Lazuli. Malachiet is gevaarlijk als deze in aanraking komt met water, zweet en speeksel. Als deze steen breekt is hij voor een volwassenen al gevaarlijk en dan te bedenken dat een baby of kindje deze draagt. Please niet doen.
Lapis lazuli is voor paranormale gaven balanceren, je uiten en stimuleert emoties. Sommige kinderen met oude zielen zouden hierop kunnen vallen. Dan is het prima. Maar niet laten dragen omdat jij die steen mooi vindt bijvoorbeeld.

Wat ik helaas ook zie, is dat er een hoop verschillende edelstenen in één ketting/armband verwerkt worden. Voor volwassenen is dit al niet zo goed idee, laat staan voor kinderen. Omdat iedere steen zijn eigen kracht heeft. Sommige stenen versterken elkaar, maar sommige stenen werken elkaar ook tegen.
Je kan wel meerdere edelstenen dragen, maar ze doen dan pas echt iets als je je focus legt op één van de stenen die je op dat moment draagt.

Kinderen staan open (en bless de ouders die dat bij hun kindjes ook graag zo willen houden). Maar dat betekent wel dat ze gevoeliger zijn voor wat ze dragen. 2 a 3 verschillende edelstenen is voor baby’s en kinderen echt wel een maximum.

Denk je erover je baby een ketting te laten dragen, stem af en voel wat het beste zou zijn. Is dit lastig, vraag dan advies aan iemand die op de hoogte is van edelstenen, hoogsensitiviteit en kinderen.

Wil je je peuter, kleuter, ouder kind iets met edelstenen laten doen, laat hem/haar dan kiezen uit een voorgeselecteerd aantal. De meeste kindjes weten zelf precies wat ze nodig hebben.

Zit je na dit artikel nog met vragen, wil je hulp of ben je op zoek naar mooie stenen, advies of iets anders?
facebook.com/SuusSpirit
suusspirit.nl