Blauwe Lotus

Blauwe Lotus

Nu te bestellen via app of mail.
1 gedroogde bloem; 2 euro
3 gedroogde bloemen; 5 euro
5 gedroogde bloemen; 7,50 euro
plus verzendkosten

~

Een onderdeel van mijn leven.

Ik dacht altijd dat de korenbloem mijn bloem was. Totdat ik de laatste tijd steeds op de blauwe lotus werd gewezen.
Dat is mijn bloem šŸ™‚
Vanuit een oude herinnering. Een weten.

~
De blauwe lotus – lotus van het levenNymphaea caerulea, in de volksmond bekend als de blauwe lotusbloem of de blauwe Egyptische lotus, is een waterlelie in het geslacht Nymphaea, van de familie Nymphaeaceae.

De blauwe lotus is een bloem die een majestueuze schijnwerper heeft gehad in de loop van duizenden jaren geschiedenis en in culturen die zo gevarieerd zijn als de Egyptische, Maya, Syrische en Aziatische.

De Blauwe Lotus in het boeddhisme is het symbool van de overwinning van de geest op de zintuigen, van intelligentie en wijsheid, van kennis.Het wordt over het algemeen voorgesteld als een gedeeltelijk geopende knop, waarvan het centrum onzichtbaar is, de belichaming van de “perfectie van wijsheid”.

Het is een bloem van zo’n schoonheid, bedwelmende geur en bedwelmend effect dat het zich als een figuurlijk lopend vuurtje van cultuur naar cultuur heeft verspreid. En het heeft terecht een plaats in de geschiedenisboeken verdiend als een van de mooiste en meest significante bloemen waartoe we toegang hebben.

Tegenwoordig wordt de blauwe lotusbloem voornamelijk gebruikt als slaapmiddel en angstverlichter. Regelmatig lotusthee drinken kan je helpen te ontstressen omdat het veel vitamine B bevat, je krijgt ook pyridoxine in het lichaam. Dit onderdeel kan direct interageren met neurale receptoren in de hersenen om mentale toestand positief te beĆÆnvloeden, je te kalmeren en je meer geaard en verbonden te laten voelen.

Bij hogere doses die door inademing worden bereikt, kunnen gebruikers echter euforie en hallucinaties ervaren. De psychoactieve effecten van de bloem worden toegeschreven aan twee aporfine-alkaloĆÆden, apomorfine en nuciferine.

De blauwe lotusbloem belichaamt ook sterke heilige geometrieĆ«n, basis 4-voudig (note; hartchakra).Dit kan een verwarring veroorzaken tussen “de bloem des levens” versus “de lotus des levens”.Praktisch en multidimensionaal kan de blauwe lotus je meenemen op een behoorlijk bewustzijnsverruimende reis

~ Dean Marston